Start arrow Min värdegrund arrow Syn på ridning och hästar
Syn på ridning och hästar Utskrift E-post

Hästar är underbara djur som kan lära oss en hel del om vi ger oss tid att lyssna.

cestibor.jpgHästarnas känslighet och förmåga att leva i nuet kan hjälpa oss moderna människor till mer insikt. Genom att lära oss att öka vår kroppsmedvetenhet öppnar sig ett annat sätt att kommunicera med våra fyrbenta vänner, som ger oss så mycket glädje och kunskap. 

Jag anser att varje ekipage är unikt. Byt ryttare och/eller häst och nya ekipage uppstår. För mig som instruktör är det som att vara detektiv, att hitta pusselbiten som behöver komma rätt för just detta ekipage idag.

Att hjälpa ryttaren till nya kunskaper för den fortsatta utvecklingen och träningen av sig själv och sin häst, är otroligt stimulerande och kul.

När ryttaren sitter i balans så syns och märks resultatet hos hästen omedelbart. Mitt mål är att hjälpa ryttaren att hitta denna känsla i sig själv och våga lita på den samma känsla i sin ridning och ha övningar att göra för att komma dit.

Min förhoppning är att med mer utbildning för ryttaren, hjälpa dem till kunskap om hur de kan rida och träna sina hästar så att de använder sin kropp på ett bättre sätt och därmed undviker skador och förslitningar.  Jag vill att ryttarna ska äga sin egna kunskap i sin ridning.

"Man måste liksom få kontroll över kroppen först"  Anna Johansson-Ohlén, Vaggeryd, Häst 2008

 

 

Kalender

Kalender - 2014-01-18

Ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar har vi framför oss.

Det är dags ...
Läs mer...

God Jul och Gott Nytt År - 2014-12-12 På gång
Vill önska alla en riktigt härlig ledighet under årets sista ...
Läs mer...
Ny bok - 2013-09-19 På gång
Kajak och skridksohandboken för dig med funktionsnedsättning I våras komma ...
Läs mer...
Skapad av Wombatmedia